Αυτό το τμήμα φιλοξενεί αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή καρυκευμάτων, φαρμακευτικών ουσιών, αιθέριων έλαιων, αφεψημάτων ή ποτών και μελιού. Οι θεραπευτικές, αρτυματικές και καλλυντικές τους ιδιότητες έχουν αναφερθεί από αρχαιοτάτους χρόνους. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν και να μυρίσουν αρωματικά είδη που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, όπως το δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis), το σκόρδο (Allium sativum), το κρεμμύδι (Allium cepa), το κοινό θυμάρι (Thymus vulgaris) και το δυόσμο (Mentha spicata). Ακόμη, φαρμακευτικά φυτά αναπτύσσονται σε αυτό το τμήμα όπως είναι η αλόη (Aloe vera). Τις φαρμακευτικές ιδιότητές τους τις συναντάμε σε διάφορα μέρη του φυτού όπως στη ρίζα, στο βλαστό, στο φλοιό, στο φύλλο, στο άνθος και στον καρπό. Είδη, όπως η λεβάντα (Lavandula angustifolia) και ο δυόσμος, χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή αιθέριων έλαιων εξαιτίας των χαρακτηριστικών πτητικών ουσιών τους. Οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν, επίσης, θάμνους και πόες που χρησιμοποιούνται σε αφεψήματα ή στην ποτοποιία όπως η ματζουράνα (Origanum majorana) και το δίκταμο (Origanum dictamnus). Άνθη λεβάντας (Lavandula stoechas), δεντρολίβανου(Rosmarinus officinalis), φασκόμηλου (Salvia pomifera) και κεφαλωτού θυμαριού (Thymbra capitata), προσελκύουν τις μέλισσες για την παραγωγή μελιού.